PRIMAR

Luni - Miercuri 09:00 - 13:00
Joi - Vineri 13:00 - 15:00

VICEPRIMAR

Luni - Miercuri 13:00 - 15:00
Joi - Vineri 09:00 - 13:00

Inscrie-te in audienta!

Acceseaza adresa de mai jos pentru a te inscrie in audienta la Primar sau Viceprimar

Ma inscriu in audienta

Cultură și sport

Publicat în Primăria

Cultură

Majoritatea activităților culturale ale comunei Șag se desfășoară la Căminul Cultural din Șag.

Activitățile culturale ale comunei figurează în Agenda Cultural-Artistică și Sportivă din fiecare an, aprobată de Consiliul Local Șag. Anual sunt organizate între 20 și 25 de evenimente culturale, unele dintre acestea fiind desfășurate în parteneriat cu Școala Gimnazială Șag, Grădinița Șag, Biserica Ortodoxă Română Șag, dar și cu celelalte confesiuni religioase, din localitate, precum și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș.

Principalele activități culturale care se desfășoară anual în comuna noastră sunt: Balul Ionilor, Balul de Ziua Femeii, participarea la Festivalul/Concurs „Lada cu Zestre”, Festivalul coral „Cântecele Învierii”, Ziua Sportului și Performanței în Șag, Ziua Eroilor, Ziua Copilului, Festialul de folclor al preșcolarilor și școlarilor „Timișule, pe malul tău”, Atelierul de creație/pictură pe sticlă „Icoana în suflet de copil”, Zilele culturale ale comunei Șag/Ruga bănățeană, Zilele Sportive ale comunei Șag, Kirchweih/Întâlnirea fiilor satului, Ziua Pompierilor, Balul de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, Ziua Națională a României, Carnavalul „Feeria Iernii”, Festivalul de colinde „Colindăm Domnului Bun”.

Pe lângă activitățile culturale, Ansamblul de cântece și dansuri: „Timișul Șăgean” participă la numeroase concursuri și festivaluri locale, județene și naționale.


Sport

Comuna Șag are echipă de fotbal care activează în Liga a IV-a, sub denumirea de C.S. Timișul Șag,  fiind susținută de către Consiliul Local și diferiți sponsori din comună.

Echipa de fotbal C.S. Timișul Șag a fost înființată în anul 1962. Chiar dacă de-a lungul timpului a evoluat sub diferite nume, Şagul a fost mai tot timpul un nume de bază în fotbalul din județul Timiş. Culorile clubului sunt alb-albastru.

În anul 1990 echipa de fotbal a Șagului era în Promoţie, iar după doi ani a promovat în Judeţ şi după alţi doi ani în Divizia D.

În anul 2000 echipa a ajuns în 16-imile Cupei României.

În anul 2013 Baza sportivă de la Şag s-a modernizat, devenind una dintre cele mai frumoase baze sportive din judeţul Timiș. 

Antrenorul echipei este Adrian Ianoşev, cel mai longeviv antrenor din Liga a 4-a Timiș, care este antrenor principal la C.S. Timișul Șag din 1999. De asemenea, este un antrenor care a lansat zeci de fotbalişti spre fotbalul mare.

 

 

TOP